Kezdőlap

Keresés az oldalon

Hírek, újdonságok 

Országos Könyvtári Napok OKTÓBER 5-11.

Történelmi időutazás

A kvízben felhasznált képeslapok Méreg János gyűjteményéből és a Vörösmarty Mihály Könyvtár helytörténeti képeslap gyűjtemény adatbázisából valók. A kvízt helyesen kitöltők között ajándékot sorsolunk ki. Kvízre fel!

Enying “anno” kvíz


 

Szeptemberi kvízünkben sármos színészek a főszereplők. A helyes válasz beküldők között ajándékot sorsolunk ki. Kvízre fel!

Sármos férfiak őszi napsütésben. 


 

Hazai tájakon

Augusztusi kvíz! A helyes megfejtők között ajándékot sorsolunk ki. Kvízre fel!


 

1SzekesfehervarEsVideke_1896-1-1592020124__pages131-132

Érdekes enyingi történetre bukkantunk az Arcanum adatbázisában a Székesfehérvár és Vidéke c. újság 1896.április 11-ei számában. Szó van benne az enyingi leányokról, akik a szőlőhegyet őrizték és egy bizonyos dégi származású legényről Deli Pistáról, aki elcsavarta a szőlőpásztor Sass Lidike fejét.


 

Enying kvíz

Júliusi kvízünk Enyingi helyeket és érdekességeket mutat be. Újdonságként nem kínálunk válaszlehetőségeket, a kérdésekre rövid saját szavas válaszokat kell adni. Reméljük a kvíz segítségével sok érdekes dolgot megtudhatunk Enying helytörténetéről. A helyes megfejtést beküldők között ajándékot sorsolunk ki. Kvízre fel!


 


 

A trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezzünk júniusi kvízünkkel.


 

Májusi jeles nap a Madarak és Fák napja, kvízünkkel mi is ezt a napot ünnepeljük. A helyesen kitöltött kvízek beküldői között ajándékot sorsolunk ki, amely egy későbbi időpontban kerül átadásra. Kvízre fel!


 

Április kvízünk címe: Ki vagyok én?

Irodalmi hősök mutatkoznak be. Kik ők?

A helyes megfejtők között ajándékot sorsolunk ki. Kvízre fel!